Interessante links

recepten blue zones (Engels talig)

Persoonlijke Gezondheidscheck: De Persoonlijke Gezondheidscheck geeft inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Doorloop de stappen en ontvang jouw persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om jouw gezondheid te verbeteren.in de gemeente Beuningen te bevorderen door het organiseren van activiteiten voor jong en oud.

stoppen met rokenStoppen met roken is geen gemakkelijke taak en ons doel is om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen. We bieden je alles aan dat je nodig hebt om voorgoed te stoppen, volg ons stappenplan, lees de uitgebreide informatie over de nadelen van roken en de voordelen van stoppen met roken, lees verhalen van ex-rokers en kom in contact met lotgenoten in ons forum. Blijf proberen om te stoppen net zolang tot je voorgoed gestopt bent!

Wandelen in Beuningen De gemeente Beuningen heeft een mooi buitengebied. Het Beuningse buitengebied nodigt uit tot wandelen; een gebied waar het goed toeven is. En dat gaat verder dan struien langs de Waal.

Beuningen Sport en Beweegt  Het bevorderen van sporten en bewegen in Beuningen voor een betere kwaliteit van leven, nu en later. De stichting is er voor iedereen van jong tot oud. Voor sporters en niet sporters als ook voor sport- en beweeg-aanbieders. Het doel van de stichting is om Mensen te stimuleren om te gaan sporten of bewegen; Mensen te stimuleren om te blijven sporten of bewegen; Mensen te motiveren en ondersteunen bij verbeteren van hun leef kwaliteit.

stichting Perspectief Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid waar het gaat om participatie en zelfredzaamheid. Iedereen moet echter in staat worden gesteld om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren in de samenleving. Perspectief is er om te helpen bij die zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Voor Perspectief betekent welzijn dat mensen zelf de regie over hun eigen leven hebben, houden of nemen, in een inspirerende omgeving in relatie met anderen en het liefst in de eigen vertrouwde woonomgeving. Het doel van Perspectief is de leefbaarheid in de gemeente Beuningen te bevorderen door het organiseren van activiteiten voor jong en oud.

Het Dijkmagazijn Beuningen Het Dijkmagazijn in Beuningen lokt mensen naar buiten. Met activiteiten voor jong en oud.

WijchenGezond Wijchen als gezondste gemeente van Nederland in 2018. In Wijchen bestaat sinds begin 2013 een heel serieuze ambitie om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te maken. Het betreft een initiatief van een aantal huisartsen, apothekers en de ZZG zorggroep. In de afgelopen 2 jaar hebben zij plannen ontwikkeld, die het doel van de gezondste gemeente mogelijk maken. In de plannen is er ruimte voor een diagnostisch centrum, een eerstelijnscentrum en een leefstijlcentrum.

Leefstijlcentrum Wijchen Gezond Het leefstijlcentrum Wijchen Gezond is een integraal centrum waar Fysiotherapeuten, massagetherapeuten, bewegingstherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches, huisartsen en meer met een andere achtergrond en vakgebied één ding gemeen hebben wat hen heeft samengebracht: hun visie op gezondheid.  

Leefstijlcentrum Druten De Remise in Druten is een integraal centrum voor leven, studeren en welzijn, voor heel Maas en Waal, waar aandacht voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Voor iedereen is er tijd en aandacht voor zorg en ondersteuning op momenten in het leven dat het niet allemaal vanzelf gaat, of dat u behoefte voelt meer uit het leven te halen.

wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen Nijmegenaren voelen zich gezond. Maar het kan nog veel beter! Veel mensen die zich gezond voelen, gedragen zich niet altijd gezond. Wij bewegen te weinig, bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Onze kinderen eten veel te weinig groente en fruit. Er zijn grote verschillen in de stad en de kosten voor de gezondheidszorg blijven stijgen. Dus niets doen is geen optie.