Deelname aan de Fitkuur


Hieronder kunt u lezen hoe u kunt deelnemen aan de Fitkuur en welke stappen u daarvoor moet ondernemen. Deelname aan de Fitkuur kan alleen met een verwijzing van uw huisarts. 

 

  1. U maakt een afspraak met uw huisarts;
  2. Na goedkeuring door uw huisarts wordt u doorverwezen naar de Fitkuur.
  3. U maakt een afspraak met de wijkverpleegkundige/leefstijladviseur van ZZG zorggroep voor een intakegesprek. Zij is uw persoonlijke begeleider en aanspreekpunt en informeert u verder over inhoud en traject Fitkuur. Gedurende de hele looptijd bespreekt zij met u uw vorderingen. 
  4. Vervolgens maakt u binnen één maand aparte afspraken met:
    • een fysiotherapeut om uw conditie in kaart te brengen. Met hem of haar bespreekt u uw wensen over bewegen en wat mogelijk is. Ook krijgt u advies over uw beweegpatroon; 
    • de diëtiste, om uw eetgewoonte te bespreken. Samen met haar bekijkt u hoe u uw voedingspatroon gezonder en blijvend kan aanpassen;
    • de gedragsdeskundige. Het kan lastig zijn om een gezonde leefstijl aan te leren en vol te houden. Zij  begeleidt en ondersteunt u daarbij. Zij geeft u tips over hoe u bewuster wordt van uw eigen gewoonten/gedrag en hoe u hier meer grip op krijgt.